Hem » Blogg » Polermaskin en konstform

Polermaskin en konstform

Bil polerad med polermaskin

Nu när våren är här och sommaren står på glänt finns det då något vackrare en än välpolerad bil som står och skiner i solen strålar? Enligt oss på konst2 finns det inget bättre eller vackrare än en välpolerad bil! Tyvärr är det många som missköter sina bilar idag, kanske beror det på det stressade samhället som vi lever i eller att de helt enkelt inte värdesätter att ha en glänsande bil.

Även om man inte bryr sig om det visuella så har det även en skyddande effekt vilket gör att livslängden på bilen kommer att bli längre om man tar tillvara på sin bil. En bil kostar idag väldigt mycket pengar, många bruksbilar (svenssonbilar) kostar idag upp emot en halv miljon eller mer. Köper man en bil för så mycket pengar så är det extra viktigt att man ser till att skydda den. Som många vet tappar bilar extremt mycket i värde, nästan 30 % bara man plockar ut dem från återförsäljaren. På en bil som kostar 500 000 kr är det en konstant värde förlust på hela 150 000 kr. Vi tror att med hjälp av god polering med en polermaskin så har man stor möjlighet att bevara bilen ordinarie värde, självklart kommer man inte att få tillbaka pengarna man gav för den men den kommer definitivt hålla sig bättre i pris än om man inte polerade sin bil regelbundet. Förutom de ekonomiska aspekterna anser vi på konst2 att en välpolerad bil med en polermaskin utgör ett otroligt stor och genuint konstintresse. Som vi nämnt tidigare innebär inte konst endast abstrakta tavlor för oss utan vi vill fokusera på alla typer av konstverk som vår värld ger oss. Bilar är en typisk konstform som är allt för underskattad av många inom vår bransch.

Genom att rekonda och polera sin bil regelbundet med en polermaskin så får man det estetiska tilltalande som vi alla riktigt kan njuta av. En polermaskin är otroligt enkel att använda och gör processen så mycket enklare. Många tror nog att man behöver vara professionell för att använda sig av en polermaskin men det behöver man inte vara. En polermaskin är otroligt enkelt att använda framförallt om du använder dig av en så kallad oscillerande polermaskin. En oscillerande polermaskin är mer förlåtande och låter dig som använder känna dig trygg i hanteringsprocessen. Den kan inte likt en roterande polermaskin skapa några hologram eller bränna lacken, utan den verkar såväl i en roterande rörelse men även horisontellt och vertikalt vilket för att den inte producerar lika stor värme som en roterande polermaskin och därmed gör det nästintill omöjligt att bränna lacken som man normalt är orolig för att göra. Därför menar vi att ni inte behöver vara rädda för att använda Er av en polermaskin i ert konstarbete. För att polera bilen med en polermaskin är verkligen en form av konst där du kanske inte skulpterar den med skapar ett yttre som är värt att betrakta.  

Ponera att du går på stadens gator och så får du syn på en bil som är helt nypolerad, visst är det en vacker syn när den bara glänser i solens strålar? Det tycker i alla fall vi på konst2.

Inte nog med att det ger ett vacker yttre, utan de ger även en skyddande effekt som gör att din bil kommer att fortleva längre än vad den hade gjort tidigare. I ett kallt land som Sverige med snö och fukt är det än mer viktigt att skydda sin bil från alla dessa påverkningsområden som vår miljö erbjuder.

Polera därför din bil regelbundet och ge såväl din bil som oss konstälskare den kärlek den behöver.