Hem » Blogg » Massagepistol är otroligt effektiv

Massagepistol är otroligt effektiv

Massagepistol unik verktyg

Hur bra är en massagepistol och är det något som du borde ha i din massagearsenal?

Har du någon gång varit hos en massör och de tagit i riktigt ordentligt på dina muskler, visst gör det ont men det är ändå väldigt skönt att få musklerna masserade, framförallt stora muskelgrupper så som ben och rygg. Nu mer behöver du inte gå till en massör för att få dessa effekter utan du kan helt enkelt upprätta det vart du än vill. Det finns nämligen något som heter massagepistol som är otroligt effektiv när det kommer till att massera musklerna på djupet och få en god hälsoförhöjande effekt. Vi på Konst2 arbetar ständigt med hälsoförebyggande åtgärder och massagepistol är en sådan sak som passar väldigt bra in på vår verksamhet och anställda. Den är något som sänker stressnivåerna och arbetar hälsoförebyggande samtidigt som våra anställda har ständigt tillgång till massage, kan det bli bättre?

För några år sedan så ställde sig ett par idrottsutövare frågan om de hade möjlighet att massera sina muskler efter träningen själva, snabbt, hårt och utan någon större ansträngning. Då fanns inte denna möjlighet men idag så finns den och det är helt enkelt massagepistol. Det var personer inom styrkelyftning som använde sig av sticksågar för att massera sina muskler, men detta var ganska farligt och inte speciellt bra då de satte en golfboll på sticksågen som ganska lätt föll av och de kunde istället skada sig. Samtidigt så är en sticksåg väldigt högljudd och inte speciellt rolig att massera med under en längre tidsperiod.

Men idag finns det något som kallas massagepistol det en år trådlös massagepistol som går att ladda och med en slagfrekvens upp emot 3200 slag per minut och de bästa så som Flowgun och Hyperice är även tysta och sköna att massera med. Idag har massagepistolerna blivit otroligt populära och används av flera hundra olika idrottsutövare världen över. Inte bara av idrottsutövare utan även privatpersoner som är många om sin hälsa och vill ta del av alla hälsofördelar som en massagepistol kan ge. Och det är många:

  • Stressreducerande
  • Ökad rörlighet
  • Avslappnande
  • Ökad återhämtning
  • Smärtlindrande
  • Ökad blodcirkulation
  • Läkande
  • Skadeförebyggande
  • Effektiv uppvärmning
  • Hormonfrämjande (endorfiner, sänker kortisol, noradrenalin, serotonin m.m.)

Det är endast ett fåtal av de fördelar som en massagepistol har visat sig ha, ganska otroligt? Dessutom kan du massera hela kroppen med massagepistolen vilket gör den så otroligt smidig och enkel att hantera samtidigt som du får en helkroppsmassage.

Hur fungerar en massagepistol?

 En massagepistol fungerar som så att den arbetar in och ut vilket skapar vibrationer och tryck på musklerna. Detta kallas för vibrationsmassage, och är väldigt effektivt. Det enda du behöver göra är att rikta massagepistolen mot dina muskler och den gör resten. Själva in och ut rörelsen skapar en vibration som är behaglig och bearbetar muskeln ordentligt, intensiteten går att öka likaså trycket mot muskeln. Vibrationer gör så att blodflödet i musklerna ökar och du får därmed alla hälsosamma effekter som ett ökat muskelflöde ger. Hur läker kroppen? Den läker genom blodflödet det är därför infektioner och liknande blir röda för att kroppen skickar dit blod så att infektionen kan läka, ganska fascinerande eller vad tycker du?

Vilket är det bästa sättet att använda en massagepistol?

Det bästa med en massagepistol är att det krävs väldigt lite bearbetning för att få tillräckligt med effekt då de är så effektiva. Professionella utövare så som MMA Fighters och andra elit atleter säger att en bearbetning på mellan 1 – 2 minuter räcker gott och väl för att få önskat resultat. Sedan vill man inte överstimulera muskeln, det är verkligen ett kraftfullt verktyg så du kan med fördel använda dig av lägsta inställningen. Dem snabbare intensiteten är för riktigt kraftiga och muskulösa personer där det krävs mycket bearbetning för att arbeta igenom musklerna. Beroende på massagepistol så har du allt ifrån 1 – 5 hastigheter.

Hur som helst så är en massagepistol väldigt effektiv och därmed skrev vi denna artikel för att dela med oss av vår erfarenhet kring massagepistoler och dess hälsofördelar.

Är du en person som går i tankarna kring att skaffa en massagepistol för dess hälsofördelar eller helt enkelt kunna njuta av en massage regelbundet så kan vi varmt rekommendera Er en massagepistol som heter Flowgun go. Den är otroligt prisvärd och känns verkligen gedigen för pengarna. Men vill du ha än bättre så kan du fördelaktigt titta på en Flowlife Flowgun.

Vi vill alltid förebygga så mycket som möjligt och se till att våra anställda är nöjda och därför vill vi dela med oss av detta fantastiska verktyg för att underlätta hälsoförebyggande ändamål såväl inom verksamheter som privat.